Muziek heeft een positieve werking op het leven van mensen. Singing in the brain een boek van professor Erik Scherder gaat dieper in op de invloed op onze hersenen en lichaamsfuncties als gevolg van muzikale invloeden.

Dit boek beantwoordt zo mogelijk alle vragen over hersenen en muziek. Er zijn maar weinig andere activiteiten waarbij zoveel gebieden in ons brein tegelijk geactiveerd worden. Muziek en zingen activeren verschillende gebieden in de hersenen die door zenuwbanen met elkaar verbonden worden waardoor ons brein geprikkeld wordt. Hoe meer stimulans, hoe beter de hersenen in conditie blijven. Dat is precies waarom volgens Scherder muziek zo goed is; voor iedereen!

Maar niet alleen Scherder, maar meerdere stichtingen, organisaties en onderzoeksprojecten houden zich bezig met het ondekken van de invloed van muziek op het welzijn van mensen zoals bijvoorbeeld Muziek als medicijn, en Miracles of music. Maar ook eigen initiatieven waaronder Christian Music Center, en slagwerkgroep Drumfire hebben een sociaal vormend karakter en zijn gestoeld op een muzikaal fundament en het geloof dat harmonie ook een ideale basis is voor liefdevolle omgang met talenten en onvermogen. Nog los van het positieve affect op het welzijn en welbevinden van mensen. Ook muziekprojecten en lessen voor de blinde of visueel beperkte medemens zijn daarin goede voorbeelden.

Onze missie is om mensen herstel te brengen door hun te betrekken bij een muzikale ontmoeting met anderen. Hierbij geven we piano, banjo, drum, bas -en gitaarlessen en werken we wekelijks naast de individuele -of groepslessen aan een gezamenlijk repertoire om regelmatig ten gehore te brengen op diverse podia.

Zo geven we op dinsdagochtend les en is er woensdagavond een gezamenlijke repetitie. Voel je vrij en neem contact met ons op voor een kennismaking

Hartelijke groet,

Geert Kok en Peter Breevoort

Voor meer informatie bel ons op 0644877552